Waarom is reinigen eigenlijk zo belangrijk?


Zonder een goede reiniging kan er geen huidverbetering plaatsvinden en zal je huid sneller onzuiverheden vertonen en verouderen.

Een goede reiniging verwijdert alle make-up, stof, overtollig talg, vuil en onzuiverheden zonder de beschermingslaag en de zuurtegraad van de huid aan te tasten.

Het is belangrijk je huid zowel 's morgens als 's avonds te reinigen en wist je dat 's avonds de belangrijkste reiniging is?
 
Je hebt gezweet tijdens de dag maar ook luchtvervuiling, airco, verwarming, zonlicht, … zijn factoren die je huid schaden.  's Nachts kan je huid zijn schade herstellen, maar wanneer er nog een barrière van vuil op je huid is, kan het verzorgend serum en crème zijn werk niet doen.

 

Hoe reinig ik mijn huid het best?

Het dagelijks 3−stappenplan.

Stap 1.   Verwijder oogmake-up met een aangepast product voor de ogen.

Stap 2.   Ontsmink en reinig je huid met een reinigingsproduct aangepast voor je gelaat.

Enkel wassen met water reinigt je huid niet diep genoeg en wassen met een blok zeep of douchegel is veel te agressief en zal je huid uitdrogen.  Ben je wat zwaarder gemaquilleerd, reinig je huid dan tweemaal.  Eénmaal voor de make-up te verwijderen en éénmaal om effectief te reinigen.

Stap 3.   Sluit je reiniging af met een tonic of lotion.  Deze zal de laatste restjes vuil weghalen en laat de poriën sluiten.

Voer wekelijks ook eens een dieptereiniging uit met een peeling om alle dode huidcellen te verwijderen en leg daarna een diepzuiverend kleimasker.

Cléphar heeft verschillende reinigers voor elk huidtype en huidconditie.  
Deze reinigen de huid diep en grondig, maar zullen de huid niet irriteren of onze natuurlijke beschermingslaag aantasten.  
 
Ben je op zoek naar een goede reiniger of heb je vragen rond jouw reinigingsritueel, maak gerust een afspraak en ik help je graag verder.

Een mooie huid start bij een goede reiniging!
Secured By miniOrange